Осоронофрис Камп

F.A.Q. Минервал

Вообичаени прашања и одговори во однос на Степенот Минервал во Ordo Templi Orientis и за зачленување во Редот. Степенот Минервал е воведен Иницијациски Степен (00) во Ordo Templi Orientis. Се вели дека го симболизира првиот чекор при патувањето од Себството до Вечноста, каде што Егото, Лутачкиот Бог, е привлечен од Соларниот Систем. Следниве прашања и одговори…

Повеќе...

Најчесто поставувани прашања

Ве молиме забележете дека овие прашања расправаат многу кратко за некои екстремно комплексни теми и како такви пропуштаат многу интересни детали. Силно ги охрабруваме заинтересираните за О.Т.О. и Телемата да направат подетално истражување за да стекнат поцелосно разбирање за овие прашања. Колку стара организација е О.Т.О.? По традиција О.Т.О. влече свои спиритуални корени од основањето на…

Повеќе...